Hemvärnets Musikkår Södertörn

Hemvärnets Musikkår Södertörn

Hemvärnets Musikkår Södertörn är hemmahörande i Stockholm. Vi har i uppdrag att hålla hemvärnsgruppen vid Amfibieregementet med musik till ceremonier och firanden. Men vi är också tillgängliga för uppdrag för övriga försvarsmakten och är godkända för högvakt och statsrepresentation på högsta nivå, även utomlands.

Musikkåren

Genrep den 17 november 2013

Genom åren har musikkåren haft många namn, identiteter och huvudmän, men hela tiden är det de utövande musikerna som stått i centrum.

Orkestern dirigeras av Anders Alhbin. Besättningen består av frivilliga entusiaster av vilka flertalet har tidigare erfarenheter i någon av Försvarsmusikenhetens värnpliktiga musikkårer.

Musikkåren spelar enligt svensk tradition med en besättning där gamla instrument som Ess- och B-kornett samt ventilbasun ingår. Orkestern verkar också för ett bevarande av äldre tiders interpretation.

Ny hemvärnsmusiker?

Idag består musikkåren av 39 medlemmar. Vi är ständigt på jakt efter nya musiker i Stockholmsområdet. Om du spelar ett blåsinstrument, eller slagverk, så är du välkommen att komma och prova på som aspirerande hemvärnsmusiker. Anmäl dig här på sidan så tar vi kontakt med dig om ett lämpligt datum att komma och spela med oss.